Translate

22 Mayıs 2015 Cuma

ÇİLEKLİ İRMİKLİ TART


  Yaz aylarının hafif lezzetlerinden irmik tatlısının çilekle buluşması.Hafif ve lezzetli bu tatlıyı benimkiler bir günde bitirdi.Sunum olarak da hoş olan bu tatlıyı deneyin....


Malzemeler:
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 8 yemek kaşığı irmik
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
Üzeri İçin:
  • 1 kase çilek
  • 1 paket tart jölesi

Yapılışı:
  • Süt tencereye alınır.
  • İrmik,nişasta,toz şeker ve vanilya eklenip karıştırılır.
  • Koyulaşana kadar karıştırılarak pişirilir.
  • Ters çevrilince ortası çukur kalacak bir kalıp suyla ıslatılır.
  • Muhallebi bu kalıba dökülür.
  • Ilıyınca buzdolabına alınıp 1 saat bekletilir.
  • Çilekler küp küp doğranır.
  • Tart jölesi üzerindeki tarife göre hazırlanır.
  • Kalıp ters çevrilir.
  • Çilekler çukur kısma yayılır.
  • Üzerine tart jölesi dökülüp buzdolabında 1-2 saat bekletilip servis edilir.
  • Afiyet olsun...

21 Mayıs 2015 Perşembe

SUCUKLU KAŞARLI BÖREK



     Sabah kahvaltılarında,atıştırmalık olarak değerlendirebileceğiniz pratik ve lezzetli bir börek,Çıtır çıtır.Biraz kalorisi fazla olsa da  denemeye değer.


Malzemeler:
  • Kişi sayısına göre yufka(ben hazır üçgen yufkalardan kullandım)
  • Kaşar peyniri rendesi 
  • Sucuk
  • Kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı:
  • Yufka altı veya 8 eşit üçgen parçaya bölünür.
  • Kaşar rendesi ve sucuk dilimleri karıştırılır.
  • Üçgen parçanın geniş kenarına iç harçtan konulur.
  • Geniş rulo şeklinde sarılır.
  • Kızgın yağda kızartılır.
  • Havlu peçete üzerinde fazla yağı alımır.
  • Sıcak veya ılık olarak servis edilir.
  • Afiyet olsun....

19 Mayıs 2015 Salı

SEBZELİ ANTRİKOT


  Sofralarınızda lezzet patlaması yaşayacağınız bir tarif.Davet sofralarınız için ideal bir yemek.Mutlaka deneyin.


Malzemeler:
  • 4 dilim antrikot
  • 1 kuru soğan 
  • yarım çay bardağı zeytinyağı
  • yarım çay bardağı süt
  • 2 diş sarımsak
  • Karabiber,kuru biberiye,toz kişniş
Garnitürü İçin:
  • 1 paket kültür mantarı
  • 3 adet havuç
  • 3 adet patates
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber,kırmızı pul biber,köri
  • 3 adet orta boy kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker,1 yemek kaşığı sirke,tuz ,karabiber(soğanı sotelemek için)

Yapılışı:
  • Antrikot dilimleri ince uzun doğranıp karıştırma kabına alınır.
  • Soğan rendelenip suyu ete eklenir.
  • Süt,zeytinyağı,rendelenmiş sarımsak ve baharatlar eklenip karıştırılır.
  • Bu şekilde en az 2 saat en fazla bir gece dolapta bekletilir.(Marine edilir.)
  • Garnitür için mantarlar doğranır.
  • Zeytinyağında suyunu salıp çekene kadar kavrulur.
  • Tuz,karabiber,kırmızı pulbiber ve köri eklenip 2-3 dakika daha kavrulur.
  • patates ve havuçlar kızartmalık doğranır.
  • 2-3 kaşık zeytinyağ,karabiber,kırmızı pul biber eklenip harmanlanır.
  • 180 derece fırında yumuşayana kadar pişirilir.
  • Kuru soğanlar halka doğranır.
  • Tavaya zeytinyağ alınıp ısıtılır.
  • Soğanlar 2-3 dakika sotelenir.
  • Toz şeker,sirke,tuz ve karabiber eklenir.
  • Soğanlar renk değiştirene ve yumuşayana kadar sotelenir.
  • Döküm tava ısıtılır.
  • Az miktarda zeytinyağı eklenir.
  • Etler eklenip sotelenir.
  • En son tuz ve baharatlar eklenip 2-3 dakika daha sotelenir.
  • Etler ve garnitürler tabağa alınıp servis edilir.
  • Afiyet olsun...



17 Mayıs 2015 Pazar

KÖZ BİBERLİ KARNABAHAR SALATASI


  
   Oldukça faydalı olmasının yanında çeşit çeşit yemeklerininde yapıldığı bir sebzedir karnabahar..Bu sefer sofralarımızda salata olarak yerini aldı.Oldukça pratik bir tarif.Biber közlemek istemezseniz hazır konserve biberleri de kullanabilirsiniz.


Malzemeler:
  • 1 küçük karnabahar
  • 2 adet közlenmiş kırmızı biber
  • 7-8 adet kornişon turşu
  • 1 adet limon
  • Tuz 
  • Maydanoz
  • 2 kaşık zeytinyağı

Yapılışı:
  • Karnabahar çiçeklerine ayrılıp haşlanır.
  • Süzüldükten hemen sonra soğuk sun içine atılıp tekrar süzülür.
  • Karıştırma kabına karnabaharlar alınır.
  • Kornişon,köz biberler ve maydanoz doğranır
  • Karıştırma kabına eklenir.
  • Limonun suyu,zeytinyağı ve tuz eklenerek karıştırılır.
  • Servis tabağına alınıp servis edilir.
  • Afiyet olsun...

14 Mayıs 2015 Perşembe

SOYA SOSLU MANTARLI TAVUK


  Mantar protein bakımından zengin bir sebzedir.Sıklıkla tüketmeye çalışıyorum.Tavuk ve ete ayrı bir lezzet katıyor.Soya sosuyla da harika bir lezzet oldu.


Malzemeler:
  • 500 gram tavuk göğsü
  • 400 gram(1 paket)kültür mantarı
  • 1 orta boy kuru soğan 
  • 1 büyük yeşil biber
  • Zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı şalça
  • Tuz,karabiber,toz kişniş,köri,kırmızı pul biber
  • 2 yemek kaşığı soya sosu

Yapılışı:
  • Tavuk eti küp küp doğranır.
  • Mantarlar dilimlenir.
  • Wok tavaya zeytinyağı eklenip ısıtılır.
  • Mantarlar eklenip suyu çekene kadar kavrulur.
  • Tuz ve köri eklenip karıştırılarak 2-3 dakika daha kavrulup ocak kapatılır.
  • Döküm tava ısıtılıp çok az zeytinyağı eklenir.
  • Tavuk etleri eklenerek suyunu salıp çekene kadar kavrulur.
  • Soğan piyazlık biber de ince doğranır.
  • Tavuklara biraz daha zeytinyağı eklenip soğan ve biberler tavaya alınır.
  • Soğan ve biberler kavrulduktan sonra salça ve baharatlar eklenip karıştırılır.
  • Kavrulan mantarlar da eklenip karıştırılır.
  • Yarım bardak kaynar su eklenip suyunu çekene kadar pişirilir.
  • En son soya sosu eklenip 1-2 dakika pişirilir
  • Afiyet olsun....

4 Mayıs 2015 Pazartesi

HAVUÇLU YOĞURTLU KUSKUS SALATASI


   
       Pratik ve lezzetli bir salata.Davet ve gün sofralarınız için harika bir alternatif...



Malzemeler:
  • Yarım paket kuskus
  • 3-4 adet havuç
  • 4-5 adet kornişon
  • Yoğurt ve sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ

Yapılışı:
  • Kuskus haşlanıp süzülür.
  • Kuskus soğutulur.
  • Havuçlar rendelenir.
  • Zeytinyağında kavrulur.
  • Kornişonlar minik küpler halinde doğranır.
  • Havuç ve kornişon kuskusa eklenip karıştırılır.
  • Son olarak yoğurt ve ezilmiş sarımsak karıştırılıp kuskusa eklenir.
  • Tabağa alınıp servis edilir.