Translate

27 Mart 2015 Cuma

BEŞAMEL SOSLU KIYMALI KARNABAHAR


  Karnabahar hiç bu kadar lezzetli olmamıştı.Mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum.Ev ahalisi olarak bayılıyoruz.



Malzemeler:

  • 1 orta boy karnabahar
  • 2 adet havuç
  • 250-300 gram kıyma
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Üzeri için kaşar rendesi
Beşamel Sos İçin:
  • 2.5 yemek kaşığı tereyağ
  • 2.5 yemek kaşığı un
  • 2.5 su bardağı süt

Yapılışı:
  • Karnabahar çiçeklerine ayrılıp 2-3 yemek kaşığı süt eklenmiş suda haşlanır.(hafif diri kalacak şekilde haşlanır.)
  • Havuç ince ince dilimlenir.
  • Soğan yemeklik doğranır.
  • Tava ısıtılıp yağ eklenir.
  • Soğan kavrulmaya başlanır.
  • Soğanların rengi değişmeye başlayınca havuçlar eklenip kavrulur.
  • Kıyma eklenip suyunu salıp çekene kadar kavrulur.
  • Salça ve baharatlar eklenip karıştırılıp kavrulmaya devam edilir.
  • Haşlanan karnabaharlar tepsiye yayılır.
  • Üstüne kavurduğumuz kıyma yayılır.
  • Beşamel sos için tereyağ eritilip un eklenir.
  • Unun kokusu çıkana kadar karıştırılarak kavrulur.
  • Yavaş yavaş süt eklenip koyulaşana kadar karıştırılarak pişirilir.
  • Beşamel sos kıymanın üzerine yayılır.
  • 200 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirilir.
  • Üzerine kaşar rendesi serpiştirilip üzeri kızarana kadar pişirlir.
  • İlk sıcaklığı çıkınca servis edilir.
  • Afiyet olsun...

20 Mart 2015 Cuma

KREM ŞANTİLİ KURABİYE


   Sadece 3 malzemeyle hazırlanan oldukça pratik bu kurabiyeyi yapmaktan keyif alacaksınız. Üstelik un kurabiyesi lezzetinde...


Malzemeler:
  • 1 poşet krem şanti
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 su bardağı un
Üzeri için:
  • Pudra şekeri

Yapılışı:
  • Hamur malzemeleri kaba alınıp hamur yoğrulur.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlanıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
  • 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
  • Kurabiyeler soğuyunca servis tabağına alınıp üzerine pudra şekeri serpilerek ikram edilir.
  • Afiyet olsun.

15 Mart 2015 Pazar

ALİNAZİK TARİFİ


 
  Alinazik çok lezzetli bir Antep yemeği.Közlenmiş patlıcan,sarımsaklı yoğurt ve kıyma kavurmasının muhteşem birleşimi.Tavuk ve kuşbaşı dana etiyle de muhteşem oluyor.Mutlaka denenmesi ve tadılması gereken lezzet.



Malzemeler:
  • 500 gram dana kıyma
  • 3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 büyük soğan
  • 2 küçük domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Tuz,karabiber,kırmızı toz veya pul biber
  • 6 adet patlıcan veya 2 kavanoz közlenmiş patlıcan(ben konserve közlenmiş patlıcanla yaptım)
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağı süzme yoğurt ve normal yoğurt karışımı
  • 2 diş sarımsak
  • Garnitür için domates ve yeşil biber

Yapılışı:
  • Patlıcanlar közlenir.
  • Kabukları soyulup küpler halinde doğranır veya ezilir.
  • Tereyağ eritilip üzerine patlıcanlar eklenir.
  • 10 dakika kavrulur.
  • Yoğurt ve ezilmiş sarımsaklar karıştırılır.
  • Kavrulan patlıcan ve yoğurt karıştırılır.
  • Kıyma ısıtılmış  döküm tavaya alınır.
  • Suyunu salıp çekene kadar kavrulur.
  • sıvı yağ eklenir.
  • Ardından biraz irice doğranmış soğanlar eklenip kavrulur.
  • Salça,tuz ve baharatlar eklenerek kavurmaya devam edilir.
  • Üstüne minik küpler halinde doğranmış domatesler eklenir.
  • Suyunu salıp çekince ocak kapatılır.
  • Hazırladığımız yoğurtlu patlıcan servis tabağına alınır.
  • Üstüne kavurduğumuz kıyma yayılır.
  • Biber ve domatesler tavada közlenip tabağa alınıp servis edilir.
  • Afiyet olsun...

13 Mart 2015 Cuma

HAVUÇLU TARÇINLI MUHALLEBİLİ MUFFİN


 Havuç ve tarçının harika uyumu.Birde üstüne muhallebi gelince nefis oldu.Mutlaka deneyin.Büyük küçük herkesin hoşuna gidecek...


Malzemeler:
  • 2 yumurta
  • 1 büyük çay bardağı toz şeker
  • 1 büyük çay bardağı erimiş tereyağ veya margarin
  • 1.5 su bardağı rendelenmiş havuç
  • 1/2 çay bardağı çekilmiş fındık
  • 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1.5-2 su bardağı un
Muhallebisi İçin:
  • 2 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 tatlı kaşığı pirinç unu
  • 1 paket vanilya

Yapılışı:
  • Yumurta ve şeker cırpılır.
  • Erimiş tereyağ eklenip karıştırılır.
  • Fındık,portakal kabuğu rendesi ve havuç rendesi eklenip karıştırılır.
  • Kabartma tozu,vanilya ve un eklenerek karıştırılır.
  • Muffin kalıplarına paylaştırılarak 180 derecede pişirilir.
  • Muhallebisi için vanilya haricindeki malzemeler tencereye alınıp karıştırılarak koyulaşana kadar pişirilir.
  • Vanilya eklenip karıştırılır.
  • Muhallebi ılıyınca muffinlerin üzerine paylaştırılır.Üzerine hindistan cevizi rendesi ve pasta süsü serpilip servis edilir.
  • Afiyet olsun....

8 Mart 2015 Pazar

BALKABAKLI PASTA


  Kış aylarının lezzetli meyvelerinden balkabağıyla yapılan nefis bir lezzet.Balkabağı meyve mi diyebilirsiniz.Yaptığım araştırmalar sonucunda balkabağının meyve olduğunu öğrendim.Bu şifalı meyveyi mutfaklarınıza buyur edin ve bu lezzetli ve pratik tatlımı deneyin derim.


Malzemeler:
  • 1 kg ayıklanmış balkabağı
  • 1 çay bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 paket petibör bisküvi
Kreması İçin:
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı pirinç unu
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
Üzeri İçin:
  • 2 poşet krem şanti
  • 1.5 su bardağı süt
  • Hindistan cevizi rendesi

Yapılışı:
  • Krem şanti sütle köpürtülüp buzdolabına kaldırılır.
  • Balkabağı küçük küpler şeklind doğranır.
  • Yayvan bir tencereye alınır.
  • Üzerine şeker ve su eklenerek kısık ateşte balkabakları yumuşayana kadar pişirilir.
  • Pişen balkabakları süzülüp geniş bir kaseye alınır.
  • İlk sıcaklığı çıkınca üzerine bisküviler kırılır.
  • Bisküvili balkabaklı harç karıştırılır.(ikisinide tamamen ezmeden karıştırıyoruz)
  • 26-28 cm çapındaki pasta çemberi servis tabağına konulur.
  • İçine bisküvili balakabaklı harç yayılıp spatulayla düzeltilir.
  • Kreması için vanilya ve tereyağ haricindeki malzemeler tencereye alınıp karıştırılarak koyulaşana kadar pişirilir.
  • Vanilya ve tereyağ eklenip karıştırılır.
  • Balakbaklı harcın üzerine dökülüp soğumaya bırakılır.
  • Tamamen soğuyunca köpürtülmüş şanti sürülür.
  • Hindistan cevizi serpilip buzdolabında 2-3 saat bekletilir.
  • Pasta çemberi çıkartılıp servis edilir.
  • Afiyet olsun....

6 Mart 2015 Cuma

HUMUS


 Humus yapımı zor gibi görünse de hazır konserve haşlanmış nohut ve blendırla 10 dakikada harikalar yaratabilirsiniz.


Malzemeler:
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 çay bardağı tahin
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 2-3 diş sarımsak
  • 2 çay kaşığı kimyon
  • Tuz
  • Üzeri için sıvı yağ,kırmızı pul biber,sumak

Yapılışı:
  • Nohutun kabukları soyulur.
  • Yarım çaybardağı kadar nohut ayrılır.
  • Ezebildiğimiz kadar çatal ve ya ezici ile ezilir.
  • Blendıra alınıp üzerine tahin,su,ezilmiş sarımsak ve kimyon eklenip pütürsüz bir kıvam alana kadar çekilir.
  • Servis tabağına alınır.
  • Ayırdığımız nohutlar humusun üzerine yayılır.
  • Üzerine sıvı yağla kırmızı toz biber yakılıp dökülür.
  • Sumak serpiştirilip servis edilir.
  • Afiyet olsun....