Karnabahar hiç bu kadar lezzetli olmamıştı.Mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum.Ev ahalisi olarak bayılıyoruz.
Malzemeler:
- 1 orta boy karnabahar
- 2 adet havuç
- 250-300 gram kıyma
- 1 orta boy kuru soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- Üzeri için kaşar rendesi
Beşamel Sos İçin:
- Karnabahar çiçeklerine ayrılıp 2-3 yemek kaşığı süt eklenmiş suda haşlanır.(hafif diri kalacak şekilde haşlanır.)
- Havuç ince ince dilimlenir.
- Soğan yemeklik doğranır.
- Tava ısıtılıp yağ eklenir.
- Soğan kavrulmaya başlanır.
- Soğanların rengi değişmeye başlayınca havuçlar eklenip kavrulur.
- Kıyma eklenip suyunu salıp çekene kadar kavrulur.
- Salça ve baharatlar eklenip karıştırılıp kavrulmaya devam edilir.
- Haşlanan karnabaharlar tepsiye yayılır.
- Üstüne kavurduğumuz kıyma yayılır.
- Beşamel sos için tereyağ eritilip un eklenir.
- Unun kokusu çıkana kadar karıştırılarak kavrulur.
- Yavaş yavaş süt eklenip koyulaşana kadar karıştırılarak pişirilir.
- Beşamel sos kıymanın üzerine yayılır.
- 200 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirilir.
- Üzerine kaşar rendesi serpiştirilip üzeri kızarana kadar pişirlir.
- İlk sıcaklığı çıkınca servis edilir.
- Afiyet olsun...