Translate

27 Kasım 2014 Perşembe

DOMATESLİ ERİŞTE PİLAVI


Çok çeşitli yemek yapılan erişteyi pilav olarak değerlendirebilirsiniz.Yanında yoğurtla harika oluyor....


Malzemeler:
  • 3 su bardağı erişte
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 adet domates
  • Tuz,karabiber kuru nane
  • 4 su bardağı su


Yapılışı:
  • Tencereye zeyinyağ ve tereyağ alınıp tereyağ eritilir.
  • Erişte eklenip rengi değişene kadar kavrulur.
  • Domatesler rendelenip erişteye eklenip 5 dakika kavrulur.
  • Tuz,karabiber ve kuru nane eklenip karıştırılır.
  • Su eklenip suyu çekene kadar pişirilir.(Suyu çektiğinde pişmemişse su ekleyebilirsiniz)
  • Tencere ve kapak arasına kağıt havlu konularak 10 dakika demlendirilip servis edilir.
  • Afiyet olsun...

21 Kasım 2014 Cuma

KIRPIK BÖREK (PEYNİRLİ)


  Pratik ve lezzetli bir börek.Deneyin derim...


Malzemeler:
  • 3 yufka
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 100 gram beyaz peynir
  • 100 gram kaşar rendesi
  • Maydanoz
  • Üzerine serpmek için çörek otu

Yapılışı:
  • Yufka düz bir zemine serilip rulo yapılır.
  • 2 parmak genişliğinde dilimlenip rulolar açılır.
  • Diğer 2 yufkayada aynı işlem uygulanır.
  • Sü,yoğurt,yumurta ve yağ karıştırılıp sos hazırlanır.
  • Hazırladığımız yufkaların yarısı yağlanmış küçük boy borcama yayılır.
  • Üzerine hazırladığımız sosun yarısı gezdirilir.
  • Peynirler ve ince kıyılan maydanoz karıştırılıp yufkanın üzerine yayılır.
  • Kalan yufkalar peynirin üzerine yayılıp kalan sos dökülür.
  • Üzerine çörek otu serpiştirilip 180 derece fırında pişirilir.

17 Kasım 2014 Pazartesi

REYHANLI BULGUR PİLAVI


   
 Elif  Korkmazel'in  Kaynasın Tencereler programında görüp sevgili eşimin yetiştirdiği reyhanlarla yaptım bu pilavı.Reyhan çok harika bir lezzet kattı.Denemeniz tavsiye ederim.


Malzemeler:

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 2 orta boy domates
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • Tuz,karabiber,kuru nane
  • Yarım demet reyhan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Yapılışı:
  • Soğan ve biberler iri şekilde doğranır.(Piyazdan biraz daha küçük)
  • Zeytinyağ ve tereyağ tencereye alınıp tereyağ eritilir.(ben döküm tencere kullandım)
  • Soğan ve biberler eklenip kavrulur.
  • Domates kabuklu şekilde irice doğranıp tencereye eklenerek kavrulur.
  • Domateslerin kavrulma esnasında tuz,kuru nane ve karabiber eklenip karıştırılır.
  • Bulgur eklenip bir kaç dakika daha kavrulur.
  • Suyu eklenip pişirilir.
  • Pilav piştikten sonra ince kıyılan reyhan eklenip karıştırılarak 1o dakika demlenmeye bırakılır.
  • Demlenen pilavımız servis edilir.
  • Afiyet olsun...



ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE




Malzemeler:

  • 1 kilo yeşil fasulye
  • 1 iri soğan
  • 3-4 adet domates veya 2su bardağı kışlık  domates sos
  • 3-4 diş sarımsak
  • Tuz,karabiber,kimyon
  • 1.5 su bardağı sıcak su
  • 2 çay bardağı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı toz şeker

Yapılışı:
  • Fasulye ayıklanıp istenilen şekilde dilimlenerek yokanır.
  • Soğan yemeklik doğranır.
  • Döküm tencere veya çelik tencerenin alt kısmına soğanlar.(ben pişirirken döküm tencere kullandım.)
  • Sarımsaklar kıyılıp fasulyeyle karıştırılır.
  • Fasulyeler tenceredeki soğanın üstüne yayılır.
  • Zeytinyağı fasulyelerin üstüne dökülür.
  • Domatesler küp küp doğranıp fasulyelerin üstüne yayılır.
  • Tuz,karabiber,kimyon ve şeker serpilir.
  • En son su eklenip kısık ateşte pişirilir.(Kontrol edilip su eksik kalırsa eklenir.)
  • Afiyet olsun.....

16 Kasım 2014 Pazar

MİNİ EKMEK PİZZASI


 Pazar kahvaltısına kızım pizza istedi.Bende hamur yoğurmak yerine evdeki sandviç ekmeklerini değerlendirdim.Pratik ve lezzetli minik pizzalarımız oldu.Deneyin derim.


Malzemeler:
  • Minik sandviç ekmeği veya baget ekmek(sayısını kişi sayısına göre ayarlayabilirsiniz.14 tane minik dilimlerim vardı)
  • 2-3 yemek kaşığı ketçap
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 2 yemek kaşığı süt
  • Sucuk ve sosis dilimleri
  • Kaşar rendesi

Yapılışı:
  • Ekmek dilimlenip yağlıkağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
  • Ketçap,yağ ve süt karıştırılıp ekmek dilimlerinin üzerine sürülür.
  • Kaşar rendesi  ekmeklerin üzerine konulur.
  • Sucuk ve sosis kaşarın üzerine yerleştirilir.
  • 200 derece ısıtılmış fırında sosis ve sucuk pişene kadar tutulur.
  • Sucuk ve sosis pişince fırından çıkarılıp tekrar kaşar rendesi konulur.
  • Tekrar fırına verilip kaşarlar eriyene kadar fırında tutulur.
  • Sıcak servis edilir.
  • Afiyet olsun...

FIRINDA KAŞARLI SOSLU KÖFTE


 Lezzetli bir köfte tarifim var sizlere.Fırında kaşarlı soslu köfte.Sos ve kaşarın birlikteliği mükemmel....


Malzemeler:
  • 500 gram dana  kıyma
  • 1 yumurta
  • 1 adet irice soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 2 diş sarımsak
  • Maydanoz
  • 2-3 kaşık galeta unu
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Karabiber,kimyon,kırmızı toz biber,tuz
Sos İçin:
  • 2 su bardağı domates rendesi
  • 2-3 kaşık zeytinyağı
  • Tuz,karabiber
  • Üzeri için kaşar rendesi

Yapılışı:
  • Yumurta,soğan,biber,maydanoz,sarımsak robotta çekilir.
  • Kıyma,salça ve baharatlar eklenip yoğrulur.
  • Köfte şekli verilip yağlanmış fırın tepsisine dizilir.
  • 200 derece fırında hafif kızarana kadar pişirilir.
  • Köfteler fırında iken domates sos hazırlanır.
  • Sos için yağ tavaya alınıp ısıtılır.
  • Domates eklenip domates hafif suyunu çekene kadar arada karıştırılarak pişirilir.
  • Tuz ve karabiber eklenip ocak kapatılır.
  • Hafif kızaran köfteler fırından çıkarılıp üzerine domates sosundan dökülür.
  • Tekrar fırına verilip 10 dakika daha pişirilir.
  • Tekrar fırından çıkarılıp üzerine kaşar rendesi serpilir.
  • Son kez fırına verilip kaşar eriyene kadar pişirilir.




8 Kasım 2014 Cumartesi

PEYNİRLİ LAVAŞ BÖREĞİ


     Pratik ve lezzetli bu böreği denemenizi tavsiye ederim.


Malzemeler:
  • 4 tane lavaş 
  • 1 yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı süt
  • Beyaz peynir

Yapılışı:
  • Yumurta,yağ ve süt bir kapta karıştırılır.
  • Tavaya lavaşın biri yerleştirilip  üzerine sostan sürülür.
  • İkinci lavaş konulup sostan sürülür.
  • Peynir yayılır.
  • Kalan lavaşlara da aynı işlem uygulanır.
  • Kısık ateşte her iki tarafı pişirilip servis edilir.

5 Kasım 2014 Çarşamba

SEMİZOTLU DOMATES SALATASI




Malzemeler:

  • Çeyrek demet semizotu
  • 3-4 adet orta boy domates
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Çeyrek limonun suyu
  • Tuz ve sumak

Yapılışı:
  • Semizotunun yaprakları ayıklanıp yıkanır.
  • Domates küpler halinde doğranır.
  • Domates ve semizotu karıştırma kabında karıştırılır.
  • Sarımsak ince kıyılıp veya rendelenip domateslere eklenir.
  • Yağ,limon suyu,tuz,sumak ve sirke eklenip karıştırılır.
  • Servis tabağına alınır.
  • Afiyet olsun...