Translate

31 Ocak 2014 Cuma

FIRINDA KAŞARLI SUCUK


Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezlerinden sucuğu bu sefer fırında yaptım.Fırında niye diyecek olursanız o gün fırını çalıştırmıştım sucukları fırına atmak aklıma geldi.Üstüne kaşar da harika oldu.Sucuğu birde bu şekilde deneyin derim....



Malzemeler:

İstenilen miktarda sucuk
Sucukların üstünü örtecek kadar kaşar dilimleri

Yapılışı:
  • Sucuklar dilimlenir.
  • Fırın kabına konulur.
  • 200 derecedeki fırına verilip kızarıncaya kadar pişirilir.
  • Kaşar dilimleri sucukların üstüne yerleştirilir.
  • Kaşarlar eriyinceye kadar fırında bekletilip servis edilir.
  • Afiyet olsun


MUHALLEBİLİ ELMALI TATLI


Herkese merhabalar.Bu tarifi yıllar önce Oktay ustada görüp yapmıştım.Bu hafta  aklıma düştü.Pazardan elma alınca ilk işim bu tatlıyı yapmak oldu.Aşamaları fazla gibi görünebilir ama korkmayın çok pratik.Lezzet konusunda da muhteşem.Eşim iş yerindeki arkadaşlarına da götürdü.Bayılmışlar.Bugünde blogda tarif aramışlar.Tarifimi Miyase hanım ve Demet hanım için paylaşıyorum.





Malzemeler:

Elmalı tatlı için:
  • 6 tane orta boy elma
  • yarım su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su

Tepsiye dizmek için:
  • 24 adet petibör bisküvi
  • 1 tane elmanın rendesi
  • Tarçın,ceviz,1 kaşık toz şeker

Muhallebisi için:
  • 4 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 25 gram margarin veya tereyağı
  • 1 paket vanilya
Yapılışı:
  •  Elmaların kabukları soyulup ikiye bölünerek  çekirdek yatakları çıkarılır.
  • Oyuk kısımları alta gelecek şekilde yayvan bir tencereye dizilir.
  • Yarım su bardağı şeker,1 su bardağı su dökülüp elmalar hafif yumuşayana kadar pişirilir.( Çok yumuşamasına izin vermeyin.)
  • Bisküviler borcama dizilir.
  • Rendelenmiş elma, tarçın,ceviz ve 1 yemek kaşığı şeker karıştırılarak bisküvilerin üstüne paylaştırılır.
  • Pişirilen elmalar  elmalı cevizli harcın üstüne kapatılır.
  • Muhallebi hazırlamaya geçilir.
  • Tencereye süt,un,nişasta,yumurta sarısı ve şeker koyulup karıştırılarak koyulaşana kadar pişirilir.
  • Margarin ve vanilya eklenip karıştırılır.
  • İlk sıcaklığı çıkınca elmaların üzerine dökülür.
  • Hindistan cevizi serpilir.
  • Buzdolabında bekletilerek servis edilir.
  • Afiyet olsun....









30 Ocak 2014 Perşembe

KARNABAHAR_BROKOLİ_HAVUÇ SALATASI


Tam bir kış salatası ve diyet salatası.Benim geçen akşam diyet menümü oluşturuyordu.Sizde diyet yapacaksanız çok lezzetli bir diyet salata.Ayrıca yeeklerin yanında düşüneceğiniz lezzeli bir salata alternatifi.....



Malzemeler:
Kişi sayısına göre;
  • Karnabahar
  • Brokoli
  • Havuç
  • Yarım limon
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 2 diş sarımsak
Yapılışı:
  • Karnabahar ve brokoli parçalara ayrılır.
  • Havucun kabuğu soyulur.Sebzeler hafif diri kalacak şekilde haşlanır.
  • Havuç haşlandıktan sonra doğranır.
  • Haşlanan sebzeler karıştırma kabına alınır.
  • Sarımsak ezilir.
  • Bir tatlı kaşığı zeytinyağ,yarım limon,1 tatlı kaşığı sirke karıştırılıp sebzelerin üstüne dökülür.
  • Ezilmiş sarımsak da eklenip karıştırılır.
  • Servis tabağına alınır.Afiyet olsun.

29 Ocak 2014 Çarşamba

BAZLAMA

Yaklaşık 1.5 ay önce yaptığım araya başka şeylrin girdiği tarifi şimdi yayınlıyorum.
Hangimiz sevmez ki şöyle sıcacık tereyağla yağlanmış bazlamaları.Bi de yanında tulum peyniri ve yeşil zeytin.....Yine ağzımın suyu aktı.Azra  mmm ekmek çok güzel diyerek yemesi çok hoşuma gitti.Hadi bakalım mutfağa..yanına da çay demlemeyi unutmayın.....




Malzemeler:

  • 3 su bardağı köy unu
  • 1 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket instant maya
  • Alığı kadar su

Yapılışı:

  • Un,tuz ,şeker ve mayayı yoğurma kabına alalım.
  • Azar azar suyu ekleyerek hafif ele yapışan bir hamur yoğrulur.
  • bir saat ılık bir ortamda mayalanması için bekletilir.
  • Mayalanan hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler yapılır.
  • Bezeler unlanır.
  • Unlanan bezeler elle veya merdane yardımıyla 1 parmak kalınlığında açılır.
  • Sacda veya teflon tavada çevrilerek pişirilir.
  • Afiyet olsun....

27 Ocak 2014 Pazartesi

PORTAKAL JÖLELİ BİSKÜVİLİ TATLI


Daha önce paylaştığım akşam yemeği menüsünde yer alıyordu.Hafif,lezzetli ve pratik bir tatlı.Oğlum  o akşam 3 dilim yedi...Kalsaydı daha da yiyecekti.Misafirlerim tarafından da çok beğenildi.Denemenizi tavsiye ederim.


Malzemeler:
  • 2 paket petibör bisküvi
  • 1 litre süt
  • 2 paket vanilyalı puding

Portakal jölesi için:
  • 3 barda sıkılmış portakal suyu veya hazır portakal suyu
  • 3 kaşık nişasta
  • Yarım su bardağı toz şeker

Yapılışı:
  • Tencereye süt ve puding alınıp pişirilir.
  • Borcam kaba bisküviler dizilir.
  • Bisküvilerin üzerine pudingin üçte biri yayılır.
  • Bir sıra bisküvi bir sıra puding olacak şekilde dizilir.
  • En üste puding yayılır.
  • Tatlı ılıyınca portakal jölesi yapılır.
  • Tencereye portakal suyu,nişasta ve şeker alınıp karıştırılarak koyulaşıncaya kadar pişirilir.
  • Jöle tatlının üstüne dökülüp buzdolabında bir kaç saat beklettikten sonra servis edilir.
  • Afiyet olsun...




26 Ocak 2014 Pazar

MİNİ ÇAY SOFRASI


  Bugün kocacığımın açıköğretim sınavı vardı.Gelince aç olur ve çocuklarda acıkır diye mini bir çay sofrası hazırlamaya karar verdim.Çay sofrası deyince aklıma hemen kısır geldi.Ne zamandır da canım istiyordu.Dolapta 2 tane yufkam kalmıştı.Onlarıda börek olarak değerlendirdim.Evde turşu olmayınca (bu sene yapmadım.çok tüketilmiyor diye) salata olarak yoğurtlu havuç kızartması yaptım.Tatlısız olmaz diyerek de pratikliği ve çocuklarında(özellikle oğlumun) seveceğini düşünerek irmikli top yaptım.Sofram çok lezzetliydi.....

KISIR

PATATESLİ TAVA BÖREĞİ

YOĞURTLU HAVUÇ KIZARTMASI

İRMİKLİ TOPLAR







25 Ocak 2014 Cumartesi

FIRINDA PATLICAN PATATES MUSAKKA


 Sizlerle paylaştığım akşam menümün ana yemeği patlıcan musakkaydı.Patlıcan ve etin lezzetli birleşimi.Misafirlerim tarafından çok beğenildi....



Malzemeler:
  • 1 kilo kemer patlıcan
  • 4-5 tane orta boy patates
  • 500 gram kıyma
  • 2 orta boy soğan
  • 2 tane yeşil biber
  • 2 tane domates
  • Karabiber,kimyon kırmızı toz biber

Yapılışı:
  • Patlıcanlar alacalı soyulur.Yuvarlak veya istenilen şekilde dilimlenir.Kızgın yağda kızartılır.
  • Patateslerde soyulup yuvarlak veya elma dilimi şeklinde dilimlenip kızgın yağda kızartılır.(Ben actifiryda kızarttım)
  • Fırın kabına önce patatesler yayılır.Patateslerin üstüne patlıcanlar yayılıp kenara alınır.
  • Tava ocağa alınıp ısıtılır.Kıyma tavaya alınır.
  • Suyunu salıp çekene kadar kavrulur.
  • Soğan ve biberler doğranıp kıymaya eklenerek kavrulmaya devam edilir.
  • Soğan ve biberler piştikten sonra salça ve domates eklenip karıştırılır.Baharatlarda eklenip karıştırılır.
  • 1 çay bardağı su eklenip 10 dakika pişirilir.
  • Kıyma piştikten sonra fırın kabındaki patlıcanların üzerine yayılır.
  • Bir tane domates,2 tane biber dilimlenerek kıymanın üzerine dizilir.
  • 200 derece ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirilir.
  • Afiyet olsun....



24 Ocak 2014 Cuma

BİBERLİ PEYNİR KAVURMASI


Merhabalar...Kolay ama farklı bir kahvaltı alternatifini sizlerle paylaşmak istiyorum.Sıklıkla lor peyniri kavurması yapıyorum.Bu sabah işyerinde ki kahvaltımız için   yine lor kavurayım dedim ama evde lor olmayınca peynirli niye olmasın diye düşündüm.Sonunda kahvaltı ve ara öğünleriniz için yapımı kolay denemeye değer bir lezzet ortaya çıktı....(Arkadaşlarımdan da olumlu yorumlar geldi...)






Malzemeler:
  • 4 adet çarliston veya yeşil biber
  • 250 gram beyaz peynir
  • Kuru nane ve kırmızı toz biber
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı



Yapılışı:
  • Biberler ikiye kesilip çekirdekleri çıkarılır.Çok iri olmayacak şekilde doğranır.
  • Tavaya zeytinyağı alınıp ısıtılır.Biberler eklenip hafif yumuşayıncaya kadar tavanın kapağı kapalı olarak kavrulur.
  • Beyaz peynir ufalanarak eklenip kısık ateşte peynir hafif eriyene kadar kavrulur.yaklaşık 2-3 dakika.
  • Kuru nane ve toz biber eklenip ocaktan alınır.
  • Sıcak ya da soğuk olarak servis edilir.Afiyet olsun...

23 Ocak 2014 Perşembe

KURU MEYVELİ KEK


Bugün yemekten sonra kocacığımın canı böyle kuru meyveli böyle tarçınlı böyle cevizli kek çekmiş...Evde de malzemeler olunca bana da yapmak düştü.Çok lezzetliydi ve çok beğenildi...Küçüklerin yorumu: ''mmm çok güzel olmuş anne''.... Kocamın yorumu:valla billa çok güzel olmuş...(Benim 4 defa güzel olmuş mu soruma cevap olarak)



Malzemeler:
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ(ben zeytinyağ kullandım)
  • 1 su bardağı süt
  • 1 orta boy portakalın kabuğunun rendesi ve portakalın suyu
  • 6-7 adet kuru kayısı(minik minik doğranmış)
  • Yarım çay bardağı kuru üzüm
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
  • 2.5-3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya


Yapılışı:
  • Yumurta ve şeker çırpılır.
  • Süt, yağ ve portakal suyu eklenip eklenip karıştırılır.
  • Un,kabartma tozu ve vanilya eklenip karıştırılır.
  • Portakal kabuğu rendesi ve ceviz eklenip karıştırılır.
  • En son unlanmış kuru meyveler de eklenerek karıştırılıp 180 derece ısıtılmış fırında pişirilir.Afiyet olsun....






22 Ocak 2014 Çarşamba

YALANCI PROFİTEROL


Merhabalar.Sizlerle çok lezzetli ve çok pratik bir tatlıyı paylaşmak istiyorum.Yalancı profiterol....Gerçeğinin yerini asla tutamaz ama pratik olması açısından düşünülebilir.Çocukların ve büyüklerin çok hoşuna gidecek....

YALANCI PROFİTEROL,SÜTLÜ TATLI

Malzemeler:
  • 1 litre süt
  • yarım su bardağı un
  • yarım su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket toz krem şanti
  • 1 paket etimek
  • 1 paket çikolatalı sos
  • Çikolatalı sos için 2 bardak süt

Yapılışı:
  • Etimekler iri şekilde parçalanarak büyük yuvarlak borcama yayılır.
  • Süt tencereye alınıp un,şeker ve nişasta eklenerek orta ateşte koyulaşana kadar karıştırılarak pişirilir.
  • ilk sıcaklığı çıktıktan sonra toz krem şanti eklenip karıştırılır.
  • Muhallebi ılınınca etimeklerin üzerine dökülür.
  • Çikolatalı sos sütle pişirilir.Muhallebinin üzerine dökülür.
  • Buzdolabında 1 gün bekletildikten sonra servis edilir.Afiyet olsun...




19 Ocak 2014 Pazar

EL AÇMASI ISPANAK BÖREĞİ


 Bu böreği yılbaşından önce eşimin memleketine giderken yolluk olarak yapmıştım.Hamur açmada korkulacak bişey olmadığını  söylemeliyim.İlk hamur açmaya başladığım zaman öyle enteresan şekiller elde ettim ki çok komikti.Zamanla yapa yapa gelişiyor.Yeni başlayanlar biraz cesaretli olun  ve bu böreği deneyin.Mutfakta daha eskiler bide bu hamur tarifiyle deneyin derim  :))
  Yapım aşamalarını görüntüleyemediğim için kusura bakmayın....



Malzemeler:
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 yumurta
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un(ben 6 bardak kullandım ama siz kontrollü koyun)
  • Hamur aralarına sürmek için 1 su bardağı eritilmiş margarin veya tereyağ

İç harcı için:
  • 1 kilo ıspanak
  • 1 iri soğan
  • Tuz,karabiber,kırmızı toz biber

Yapılışı:
  • Hamur yoğurma kabına un haricindeki malzemeler alınır.
  • Yavaş yavaş un eklenerek yumuşak bir hamur yoğrulur.
  • Hamur 15-20 dakika dinlendirilir.
  • Hamur dinlenirken içharcı için soğan yemeklik doğranır.
  • Tencereye alınıp yağ eklenerek kavrulur.
  • Ispanaklar eklenip suyunu salıp çekene kadar kavrulur.Tuz ve baharatlar eklenip karıştırılır.
  • Hamur 14 bezeye ayrılıp 7 şerli iki grup yapılır.
  • Bezeler küçük pasta tabağı boyutunda açılır.
  • Açtığımız bezelerin 7 tanesinin arasına tereyağ sürülerek üst üste konur.( en üsttekine sürülmez)
  • Üst üste koyduğumuz hamurlar tepsi boyutunda açılıp tepsiye yerleştirilir.
  • Üstüne iç harcımız yayılır
  • Diğer tabak büyüklüğünde açtığımız 7 tane hamurda aralarına tereyağ sürülüp üst üste  konularak tepsi büyüklüğünde açılıp ıspanaklı harcın üstüne döşenir.
  • Eritilmiş tereyağından sürülüp dilimlenerek 200 derece ısıtılmış fırında pişirilir.Afiyet olsun...


16 Ocak 2014 Perşembe

MOR LAHANA MEZESİ



Dün paylaştığım akşam yemeğinin menüsünde yer alıyordu salatam. Salatanın kaynağı nefis yemek tarifleri.Mor lahanayı genelde salatanın içine doğrayıp tüketiyoruz.Bu şekilde yapınca herkesin hoşuna gitti.Sıklıkla yapacağımı düşünüyorum...




Malzemeler:
  • Yarım orta boy mor lahana
  • 1.5 büyük su bardağı yoğurt
  • 3-4 kaşık mayonez
  • İsteğe bağlı sarımsak(Ben koymadım.Bu şekilde de lezzetliydi) 
  • Tuz
Yapılışı
  • Mor lahana ince ince kıyılır.
  • Lahanalar sıvı yağda yumuşayıncaya kadar kavrulur.
  • Yoğurt,mayonez ,tuz ve sarımsak karıştırılır.
  • Soğuyan lahanaların üstüne dökülüp karıştırılır.
  • Tabağa alınıp servis edilir.Afiyet olsun....


15 Ocak 2014 Çarşamba

AKŞAM YEMEĞİ MENÜSÜ


Dün akşam eşimin dedesi ve dayısı  akşam yemeğinde misafirimizdi.Misafirlerimiz menümüzden çok memnun kaldılar.Afiyetler olsun diyoruz.Bu davette Esra'ya da(Azra' nın ablası)yardımlarından dolayı teşekkür ediyorum.Salatası ve mercimek çorbası çok harikaydı....


Menümüzde neler mi vardı?


Mercimek çorbası(Dumanı üstünde)




Şehriyeli Pirinç Pilavı


Midye Börek


Kış Salatası













14 Ocak 2014 Salı

YOĞURTLU MAKARNA


Dar zamanların kurtarıcısı olarak adlandırıyorum makarnayı ve her türlüsünü seviyorum.Çocuklarım  ve eşim de çok sever.Bu sefer yoğurtlusunu sizlerle paylaşmak istedim...Yardımcı yemek olarak hazırlayabileceğiniz gibi tek başına da bir öğün olarak yapılabilir..Üstüne yakılan tereyağlı sos ayrı bir lezzet katıyor...



Malzemeler:
  • Yarım paket makarna
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Tereyağ,kırmızı toz biber ve kuru nane

Yapılışı:
  • Makarna haşlanıp suyu süzülür.
  • Yoğurdun içine ezilmiş sarımsak eklenip karıştırılır.
  • Sarımsaklı yoğurda haşladığımız makarna eklenir.
  • tereyağ eritilip kırmızı toz biber ve kuru nane eklenip karıştırılarak sos hazırlanır.
  • Sos makarnanın üstüne dökülerek servis edilir.Afiyet olsun...




13 Ocak 2014 Pazartesi

YOĞURTLU PATLICAN YATAĞINDA TAVUK

Yaklaşık 1 ay önce yaptığım bir türlü yayınlayamadığım bir tarif...Çok pratik ve lezzetli...Akşam yemekleri için çok lezzetli bir alternatif...


Malzemeler:
  • 500 gr. tavuk göğsü
  • 1 kavanoz közlenmiş patlıcan
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 diş sarımsak

Marinesi için:
  • Yarım çay bardağı yağ
  • Yarım çay bardağı süt
  • Kırmızı toz biber,köri

Yapılışı:
  • Tavuklar jülyen doğranır.
  • Marine için malzemeler karıştırılıp tavuklar bu sosun içinde 4-5 saat bekletilir.
  • Közlenmiş patlıcan tereyağında ezilerek kavrulur.
  • Tavuk ısınmış tencere veya tavaya alınıp ağzı kapalı olarak suyunu salıp çekene kadar arada karıştırılarak pişirilir.
  • 1 tatlı kaşığı salça 1 çay bardağı sıcak suyla ezilir.
  • Tavukların üstüne eklenir.Suyu çekinceye kadar pişirilir.
  • Yoğurt ve ezilmiş sarımsak karıştırılıp patlıcanın üzerine dökülür.
  • Yoğurdun üstüne kavrulan tavuklar konulup servis edilir.Afiyet olsun...

10 Ocak 2014 Cuma

KOLAY ŞÖBİYET


Ne zamandır denemek istediğim bu tatlıyı sonunda yaptım ve muradıma erdim.Oldukça pratik ve övgüler alacağınız bir lezzet.Özellikle bayramda ikram etmek için harika bir alternatif.Daha önce neden denemedim diye çok hayıflandım.Baklava tadına oldukça yaklaşan bir lezzet. Mutfakla yeni tanışanlar  hiç korkmadan deneyebilirsiniz.Gün sofraları için de çok lezzetli bir seçenek olabilir....


Malzemeler:
  • 6 tane milföy
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı irmik
  • Çekilmiş ceviz
  • 2 kaşık tereyağ

Şerbeti için:
  • 3 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • 3-4 damla limon



Yapılışı:
  • Milföyler yumuşamaya bırakılır.
  • Süt ve irmik karıştırılarak koyulaşana kadar pişirilip soğumaya bırakılır.
  • Şerbet için su ve şeker tencereye konup kaynatılır.Şerbet kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra ocaktan alınır.
  • Yumuşayan milföyler 4'de bölünür.
  • Milföylerin üzerine hazırladığımız irmikli muhallebi ve ceviz koyulup üçgen şekilde kapatılır.
  • Diğer milföylere de aynı işlem uygulanarak tepsiye dizilir.
  • Üzerlerine eritilmiş tereyağ sürülerek 180 derece ısıtılmış fırında pişirilir.
  • Fırından çıkarınca ılık şerbet dökülür.
  • Soğuduktan sonra servis yapılır.Afiyet olsun....



HAZIR KURABİYE UNUYLA POĞAÇA


Evde çok önceden aldığım hazır kurabiye ununu görünce aklıma poğaça yapmak geldi.Poğaçalarda maya da kullandım.Farklı ve oldukça lezzetli poğaçalarım oldu...


Malzemeler:
  • 1 paket dr oetker hazır kurabiye unu
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 75 gr yumuşak margarin
  • 1 paket instant maya
  • İçi için peynir ve maydanoz karışımı

Yapılışı:

  • Kurabiye unu yoğurma kabına alınır.
  • Süt,su,yağ,margarin ve maya eklenip hamur yoğrulur.
  • Hamur yarım saat dinlendirilir.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp peynirli harç konulur.
  • Yarım ay şeklinde kapatılıp elimizle oval şekil verilir.
  • Birleşim yeri alta gelecek şekilde tepsiye dizilir.
  • Yumurta sarısı sürülüp susam serpilir.
  •  200 derece fırında pişirilir. Afiyet olsun....



7 Ocak 2014 Salı

TİRAMİSU


Bir İtalyan tatlısıdır tiramisu.Aslında mascarpone peyniri ve kedi diliyle yapıldığını biliyorum.Bizde daha çok peynir olarak labne peyniri kullanılmakta.Benim de hem pratik hemde hafif olması nedeniyle sık yaptığım bir pasta.Kahve tadını da çok seviyorum.
MMM çok enfesti....


Malzemeler:
  • 1 adet kakaolu hazır pandispanya
  • Yarım su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı ılık süt
  • 2 tatlı kaşığı granül kahve

Kreması için:
  • 2.5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı un 
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yumurta
  • 200 gr labne peyniri

Üzeri için:
  •  2-3 yemek kaşığı kakao


Yapılışı:
  • Labne peyniri haricindeki malzemeler karıştırılarak muhallebi pişirilir.
  • İlk sıcaklığı çıktıktan sonra labne peyniri eklenerek pürüzsüz krema kıvamına gelene kadar karıştırılır.
  • Su,süt ve kahve karıştırılarak pandispanyaların her iki yüzü de ıslatılır.
  • Hazırlanan kremanın yarısı ilk katın üstüne dökülerek yayılır.
  • İkinci kat pandispanya kremanın üstüne kapatılır.
  • Kalan krema pandispanyanın üstüne ve yanlarına sürülür.
  • Üstüne süzgeç yardımıyla kakao serpiştirilir.
  • Buzdolabında bir kaç saat bekletilip servis edilir.Afiyet olsun....



2 Ocak 2014 Perşembe

TEPSİDE BİBERLİ EKMEK



Biberli ekmeği eşimin dayısına kahvaltıya giderken yapmıştım.Herkes tarafından çok beğenildi.Hamur yuvarlamak istemeyenler için oldukça pratik bir o kadar da lezzetli.


Malzemeler:
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Aldığı kadar un

Üzeri için:
  • 3 orta boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Kırmızı pul biber
  • Susam
Yapılışı:

  • Öncelikle hamur hazırlanır.Süt,yağ ve su hamur yoğurma kabına alınıp karıştırılır.
  • Tuz,şeker eklenip karıştırılır.
  • Un ve maya eklenerek kulak memesi kıvamında ele yapışmayan bir hamur yoğrulur.
  • Hamur ılık bir ortamda mayalanmaya bırakılır.
  • Üzeri için soğanlar yemeklik doğranır. Zeytin yağında kavrulur.Salça ve kırmızı pul biber eklenip 2-3 dakika karıştırılarak kavrulup soğumaya bırakılır.
  • Mayalanan hamur yağlanmış fırın tepsisine yayılır.
  • Hamurun üzerine soğanlı harç yayılır.

  • Susam serpilip 200 derece ısıtılmış fırında pişirilir.
  • Dilimlenerek servis edilir.Afiyet olsun...



1 Ocak 2014 Çarşamba

SÜTLÜ İRMİK TATLISI


 Yeni yılın ilk gününden herkese merhabalar.Bu yıl herkese sağlık,mutluluk,huzur getirsin inşallah.Bu yılın ilk gününde hem büyüklerin hem küçüklerin hoşuna gidecek bir tatlı tarifim var.Aslında herkesin bildiği bir tarif ama bloğumda yer alsın istedim.Yeni evliler,mutfakla yeni tanışanlar için pratik bir lezzet.


Malzemeler:
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı irmik
  • 10 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
  • Üzeri için hindistan cevizi

Yapılışı:
  • Süt tencereye alınıp şeker,irmik ve portakal kabuğu rendesi eklenerek koyulaşıncaya kadar karıştırılarak pişirilir.
  • Ocaktan aldıktan sonra vanilya eklenir.
  • Hafif ıslatılmış orta boy dikdörtgen borcama dökülür.
  • Ilındıktan sonra buzlukta 1-2 saat  ve ya buzddolabında en az 3-4 saat bekletilip üzerine hindistan cevizi serpilip servis edilir.